Klubnyheder

U17 vandt puljeturnering

12. september 2018, 08.18

Sommerpausen blev brugt til en mindre rokade i spillertruppen, da tre spillere har søgt lykken i jyske klubber – Conrad Ahlberg og Marcus Lind til Vojens, mens Frederik Kanlund har søgt lykken på den jyske hede, Herning. Sidst er Conrad Schmidt vendt tilbage til Rødovre. Alle stærke spillere, der ville indgå i vores tre første kæder.

Modsat har vi taget mod Casper Knudsen og Noa Flygenring fra Hvidovre samt Christopher Møller Nielsen fra Rungsted og Alexander Flecks fra Herlev. Desuden er Nicolaj Voldmester kommet ”hjem” efter en sæson i Rungsted.

I weekenden var vi uden de to målmænd Filip Popovic og Cassandra-Repstock Romme samt vores langtidsskadede back Victor Jacobsen. Træningsresultaterne har ikke ligefrem været noget at juble over, så det var med lettere frygt om røvfuld mod landets stærkeste hold, vi forældre gik puljeturneringen i møde. Der var dog håb om en sejr over Esbjerg, der – på papiret – var puljeturneringens svageste hold.

At vi langt fra var favoritter, kunne man se i den første kamp, da Rødovre havde sparet deres 1. kæde og nærmest mødte op med et U15 hold. Som altid mod Rødovre, spillede vi henholdende og med alt for stor respekt. Men sejren på 2-0 viste et fint billede, efter en halvdårlig kamp spillet i et sløvt tempo uden intensitet.

Men sejren viste sig at give drengene den tiltrængte selvtillid, for det var et helt andet intenst U17 mandskab fra Gentofte resten af turneringen.

Vi var hårdt ramt af kendelser imod os, kombineret med mange dumme udvisninger, så vi i alt fik 92 udvisningsminutter i løbet af fem kampe. Det var ganske simpelt ikke godt nok af vores drenge, hvilket betød, der blev trukket kæmpe veksler på vores første boxplay formation gennem store dele af turneringen.

Men vi spillede alligevel godt. I et højt tempo, til tider med højt presspil, andre gange klogelig defensivt og ofte med gode kombinationer. Jeg synes, vi var et af to mandskaber, der spillede som et hold. Aab var i øvrigt det andet.

Vores drenge løb for hinanden uden puck, men ligeså vigtigt afleverede de til hinanden og spillet blev bedre som kampene skred frem. Vi viste høj moral, bl.a. ved at komme bagud mod Vojens og alligevel vinde 5-4, at komme bagud 0-2 mod Aab, efter en periode i undertal og alligevel vinde 2. periode 3-0 og dermed kampen 3-2. Rigtig flot.

Den flotteste kamp var dog mod ”solo-kongerne” fra Herning, der gang på gang løb ind i ’muren’ i skikkelse af vores stærke defensiv og keeper. 4-0 lød sejrscifrene på i den moralske ’finale’. Selvom Herning brugte meget tid i vores zone, var de fleste afslutninger ”grønne”, fordi vi holdt dem på yderkanten.

Det blev til et nederlag mod Esbjerg, som blev sidst. Denne kamp tabte vi i udvisningsboksen, da vi igen tog nogle rigtig dumme udvisninger. Denne gang i 2. periode, forinden havde vi ellers bragt os foran 3-1 og kørte de stakkels vestjyder ud af isen. I stedet lukkede vi dem ind i kampen og endte med at tabe 4-5, så Esbjerg kunne juble kæmpe stort. Det var faktisk ret fedt at se.

Selvom vi tabte til Esbjerg, vil jeg mene, Hvidovre var sportsligt mere berettiget til pulje A end Esbjerg. 

Ser vi tilbage på puljeturneringen, har vi fire dygtige kæder, vi skal have LANGT FÆRRE udvisninger og så er det super fedt, der er blevet plads til årgang ’04 spillere, der gør det godt og som er ’beskyttet’ af vores generelt store fysik. At alle kæderne gjorde det godt, var det ingen tvivl om, men alligevel skilte 1. kæden sig ud – turneringens i særklasse bedste, som kommer til at gøre en forskel i løbet af sæsonen, hvis niveauet som minimum fastholdes.

Sidst, men ikke mindst… jeg har en fornemmelse af, at Rødovre ikke undervurderes os næste gang, vi spiller mod dem. 

Stillingen:

1)      Gentofte 12 point

2)      Herning 9 point

3)      Rødovre 9 point

4)      Vojens 6 point

5)      Aab 4 point

6)      Esbjerg 4 point 

God sæson

Peter Fugl

Klubnyheder