Klubnyheder

​U15.2 Landsmesterskab var en succes

26. januar 2017, 15.06

Det kan vi med sindsro konstatere ud fra de mange rosende erkendelser, som vi i IC Gentofte har modtaget fra størstedelen af de otte gæstende klubber. LM blev vundet af Herning, mens vi selv skøjtede bronzemedaljerne i hus.

Ni hold, inklusiv hos selv, deltog ved U15,2 LM i Gentofte Sportspark, som dannede rammen om et perfekt værtsskab. Med 10 store omklædningsrum i eller tæt på de to isflader tilbyder vi forholdsvis gode omklædningsrum.

Der blev skabt et hyggeligt miljø nær kiosken – både i entré-området, hvor der hele tiden var mange mennesker, der skabte en usædvanlig god ishockeystemning, for det emmede af hockeysnak blandt spændte forældre og børn i 12 til 14-års alderen i mere eller mindre ishockeyudstyr.

Kunstens rum blev brugt til forældreafslapning, hvor de kunne få varmen med og i ishockeyens klublokale var der adgang til trænere, ledere og DIU, mens deltagerne blev bespist i festlokalet – klods op af ishallerne. Og så tilbød vi noget så usædvanligt som et 32-siders LM Magasin, hvor alle holdets trænere blandt andet blev interviewet.

”Alt ligger jo samlet. Det her er ideelt til afholdelse af et LM eller tilsvarende store turneringer,” sagde Henrik ’Duller’ Schultze fra Rungsted, som der blev nikket genkendende til stort set af alle de øvrige gæstende hold, dommerne og DIUs repræsentant Flemming Green.

Kort skrevet fik vi, som klub, ufattelig meget ros i løbet af og i dagene efter LM weekenden. Men det skyldtes ikke kun de fysiske rammer, men også en stor flok engagerede forældre fra U15, som i den grad leverede en fantastisk indsats, uanset om de skulle sidde og fryse i uret, være på non-stop i kiosken, knokle i køkkenet eller være klar til umættelig antal spørgsmål i sekretariatet. Alle var på.

Højt niveau og jævnbyrdigt

Personligt har jeg fulgt dansk ungdoms-ishockey de seneste 15 år, og de seneste 10 år særdeles tæt. Derfor har jeg også set de fleste LM, som har været spillet siden 2011.

Niveauet har altid været svingende, for der har været langt mellem de bedste og de mindst dygtige hold. I år var usædvanligt for alle hold leverede ishockey på et højt niveau – der var ingen dårlige hold.

Spillet var hurtigt, flydende og kamp efter kamp var jævnbyrdig. At jævnbyrdigheden var utrolig blev bevist i sekretariatet, hvor Flemming Green og jeg regnede og regnede på begge puljer frem til sidste puljekamp.

To slutresultater havde været for meget af det gode, for så ville alle fem hold i pulje A slutte på 6 point, mens pulje B var tæt på at ende fuldstændig identisk fra nummer 2 til 4 i den fire hold store gruppe. Sådan endte det lige akkurat ikke, så regnskabet blev noget nemmere efter de sidste kampe var spillet.

Jysk på toppen

Det var et forrygende LM, hvor Hernings mandskab alligevel stak ud, fordi deres bredde viste sig enorm stærk. Det gjorde, at uldjyderne trak fra og kunne trække sig ubesejrede ud af turneringen.

Vi havde selv et godt LM, selvom vi tabte til Vojens, som i den grad forstod at udnytte deres chancer, så vi tabte 3-5 til sønderjyderne, trods klar overvægt i spil og chancer til os. Det nederlag blev ’dyrt’ i længden, fordi Vojens blev nummer to i puljen som vi vandt.

I finalespillet tog man sine indbyrdes opgør med til puljespillet og da Vojens havde besejret os, havde vi 0 point med i finalespillet og Vojens 3, selvom vi vandt puljen. De to øvrige modstandere i finalespillet var Rungsted og de senere vindere fra Herning.

I det, som skulle vise sig at blive kampen om bronze, vandt vi 3-2 efter straffeslag over Rungsted. Vi førte ellers komfortabelt 2-0 og vandt skudstatistikken suverænt, men Rungsted tog fusen på os i slutminuttet med et flot powerplaymål, hvor de spillede 6 mod 4.

Da et voldsomt satsende mandskab fra Vojens, som vist glemte alt om bredde-ishockey i den afgørende kamp, vandt over Rungsted var det hele desværre afgjort, da vi skulle møde Herning.

Det hindrede dog ikke en ’moralsk’ finale, da turneringen blev afsluttet med at Herning og Gentofte mødtes. Herning manglede otte spillere/målmand fra toppen, mens vi var uden syv spiller/målmand. Alligevel foregik ’finalen’ på et utroligt højt niveau med fire kæder i spil på begge mandskaber. Ingen toppede, ingen sprang kæder over og efter en nervøs start flød spillet.

ng kom foran 0-2, men vi fik reduceret til 1-2 og en intens jagt på en udligning blev sat ind, men en stærk keeper og stolperne var i vejen, så Herning holdt stand.

Tager vi U15,2 puljeturneringerne med var det tredje gang, at Herning vandt over os i ’finalen’ med et mål i denne sæson.

Dermed blev det jysk på toppen, da Herning vandt foran Vojens, mens vi blev nummer tre og dermed sikrede de første LM-medaljer til klubben i U15-regi.

Vejen til bronzen blev sikret via sejre over Amar 3-0, Frederikshavn 8-3 og Aab 2-1.

Slutstillingen for hele LM blev:

  1. Herning
  2. Vojens
  3. Gentofte
  4. Rungsted
  5. Frederikshavn
  6. Amar’
  7. Aab
  8. Hvidovre
  9. Esbjerg

Som klub kan vi kun være stolt af at have leveret ishockey-danmark gode rammer.

Klubnyheder